به گزارش «صما» این طرح با مشارکت دولت، بخش خصوصی و نهادهای مردمی در راستای به کارگیری از ظرفیت داخلی برای دورزدن تحریم و نیز ایجاد اشتغال مستقیم و غیرمستقیم در بخش مسکن اجرایی می شود.
سه قالب مشارکت در ساخت 100 هزار واحد مسی
در همین رابطه مدیرکل راه و شهرسازی استان البرز با بیان اینکه این طرح در قالب تبصره 18 اجرایی می شود، گفت: چند روز قبل اجرای این طرح از طرف وزیر راه و شهرسازی به استانداران ابلاغ شد. در این طرح که در قالب تبصره 18 حدود اعتبارات آن مشخص شده است، سهم آورده بانکی، سهم منابع و بودجه عمومی، سهم آورده بخش خصوصی مشخص شده است.
تقی رضایی در گفتوگو با «صما» با بیان اینکه در حوزه تامین زیرساخت ها نیز سهم دستگاه های عضو ستاد بازآفرینی و نیز سهم شهرداری ها را مشخص کرده اند، بیان کرد: دولت در قالب تبصره 18 و براساس تفاهم نامه ای که بین وزارت راه و شهرسازی، صندوق توسعه ملی و سازمان برنامه و بودجه مبادله کرده، مبادرت به احداث 100 هزار واحد مسی در 270 محله ناکارآمد شهری و در قالب سه محور در سال 97 خواهد کرد.
وی درخصوص جزئیات این طرح اظهار داشت: قالب اول ساخت این واحدها به این صورت است که اگر دولت در این بافت ها دارای زمین باشد، با مشارکت توسعه گران نسبت به ساخت مسکن در این زمین ها اقدام کند و به تناسب آورده دولت، بعد از ساخت آنها را به صورت کلید به کلید در بافت های ناکارآمد تحویل دهد.
رضایی ادامه داد: قالب دوم این طرح به این صورت است که خود توسعه گران می توانند به طور مستقل ورود پیدا کنند و اگر زمین به صورت خود مالکی در اختیار داشته باشند، دولت از آنها حمایت می کند.
به گفته وی، در قالب سوم این طرح شهرداری ها در زمین هایی که در بافت های ناکارآمد اختیار دارند، طی تفاهم نامه ای که با توسعه گران می بندند، اقدام به ساخت و ساز مسکن می کنند .
اعطای تسهیلات 9درصدی
مدیرکل راه و شهرسازی استان البرز با اعلام اینکه سهم استان البرز از ساخت این واحدها 2هزار و 384 واحد مسی است، گفت: ساخت این تعداد مسکن برای 3 هزار نفر اشتغال زایی مستقیم و برای 4هزار و 500 نفر اشتغال زایی غیرمستقیم به همراه دارد. در این طرح به مراکز استان ها 50 میلیون تومان تسهیلات 9درصدی اعطا می شود و در سایر شهرها این مبلغ 40 میلیون تومان است.
وی با بیان اینکه سهم استان البرز از محل وجوه اداره شده برای تخصیص تسهیلات، بالغ بر 50 میلیارد تومان است، ادامه داد: در این طرخ حدود 42 میلیارد تومان در حوزه بودجه عمومی، بالغ بر 270 میلیارد تومان آورده بخش خصوصی، بالغ بر 221 میلیارد تومان سهم شهرداری ها و بالغ بر 121 میلیارد تومان سهم دستگاه های عضو ستاد بازآفرینی است و درمجموع بالغ بر 720 میلیارد تومان درمحلات هدف حوزه بازآفرینی ، دولت قصد سرمایه گذاری به صورت مشارکتی با دستگاه ها و منابع بانکی و سرمایه بخش خصوصی درنظر دارد.
رضایی درخصوص گروه های هدف این طرح گفت: براساس تبصره 18 در تفاهم نامه مبادله شده بین وزارت راه، سازمان برنامه و بودجه و صندوق توسعه ملی، زوج های جوان و اقشار کم درآمد جزو گروه های هدف برای واگذاری این واحدها هستند و البته ساکنان بافت های فرسوده در اولویت دریافت این واحدها قرار می گیرند.
گروه های هدف برای دریافت واحدهای مسی
وی در ادامه تصریح کرد: اولویت دریافت این واحدها مربوط به مالکانی است که زمین های خود را در مناطق و بافت های ناکارآمد به صورت مشارکتی در اختیار توسعه گران قرار می دهند تا بسازند. اما در مواردی که دولت خود زمین دارد یا توسعه گر زمین خود را به صورت خودمالکی می سازد، می تواند به اقشار کم درآمد و زوج های جوان خارج از بافت های فرسوده نیز واگذار کند.
ادامه مطلب
درباره این سایت